Snart blir jag Pappa!

Ja, nu är det inte långt kvar, ca 45 dagar. Han har inte lagt sig tillrätta än så vi är lite småspända över det. Rätt skulle i det här fallet vara huvudet neråt. Han ligger alltså med benen neråt nu, huvudet i ena sidan av magen och gumpen i andra. Det finns dock stor chans att han vänder sig själv. Han blir livligare och livligare för var dag som går, det gör lite ont i Mamma när han sparkar och dunsar. Men det är nog relativt ok för hon gillar att veta att han verkar ha det bra och rör på sig.

Nu när det börjar närma sig så blir det hela mer verkligt för mig. Det är precis som man gradvis fattar att man blir Pappa. När jag först fick reda på det var jag nog mest chokad, chokad inför den stora förändringen och chokad av att jag inte hade en aning om vad framtiden hade att erbjuda eller skulle se ut. Jag är dock inte rädd för förändring, och nu längtar jag bara tills han kommer. Jag tänker på hur han kommer att se ut, är han lik mig? Jag tänker på hur hans personlighet kommer att bli, vad kommer han gilla? Vem kommer han att bli?

Jag känner mig ganska väl förberedd och har självförtroende i att vi kommer att bli bra föräldrar. Man har nog redan börjat bli lite förälder, för man tänker på saker man inte tänkt på tidigare. Man regerar starkare på saker man kanske inte reagerade så starkt på tidigare. Jag läste t.ex nyligen i sydsvenskan om Pappan som blivit så förtvivlad över att hans son rånats 2ggr på väldigt kort tid. Sydsvenskans artikel Man funderar på hur / vad man ska göra för att försöka skydda sitt barn så långt det går. Att gå med i Mikael Nordins föräldranätverk som beskrivs i artikeln hade varit ganska så otänkbart för mig inte alltför länge sedan. Men nu tänker jag att det kanske kan vara en chans för mig att försöka förbättra miljön min son kommer växa upp i.

Mikael beskriver att han uppfostrat sin son att tro att människor bara är goda, det vill man ju göra. Men samtidigt vill man inte gömma den verklighet vi lever i. Mikael menar att hans son inte kunde förutspå rånen eftersom han hade den här tron. Så är det kanske, vi alla har varit naiva som barn och vet säkert vad han menar. Men hur förbereder man någon för något sånt här utan att skrämma livet ur dom? Jag vet inte, kanske någon här på nätet vet?

Be Sociable, Share!

Leave a Reply