Rekord låg ränta, men inte för mig

Igår sänkte riksbanken till den lägsta räntan på 100 år, 1%. I samma veva snackar Borg och Reinfeldt att man ska kräva 2% ränta av sin bank på sina bolån. De snackar nödläge, inte läge för bankerna att tjäna stora pengar. Men vafan, äger inte staten SBAB? Börja där så följer nog de andra efter snabbare än kvickt. Om inte så kanvi ju bara byta till SBAB då ju. Idag är SBABs lägsta ränta 2,86%. 0,86% högre än vad ägarna själv stod och sa att det borde vara. Dessutom är staten storägare i Nordea som stoltserar med 3.75% rörlig ränta.

SEB har faktiskt gått ut med att de sänker tremånadersräntan 1% till 2,54%. Med tanke på att det är lägsta jag sett hittils så kan man kanske leva med att det ändå är 0.54% högre än vad det borde kosta.

Det är kanske läge att starta en bank, konkurensen verkar ju inte fungera som det är. Inte ens när staten startade en bank för att få styr på gamarna (SBAB).

Fixa det här nu, så jag får mindre i levnadskostnad så ska jag överväga att köpa en volvo eller saab så jag kan rädda läget 😉

Be Sociable, Share!

Leave a Reply