Plasma vs LCD

Jag har länge påstått att LCD är överlägsen Plasma. Men då har det oftast snackats om en lugnare bild och annat till Plasmans fördel. Men nu är alla argument slut och LCD står som solklar vinnare. Prylportalen gjorde ett blindtest med 2 maskerade 42″ tv, den ena LCD den andra Plasma. De körde HD material från samma blueray spelare och hela 73% tyckte att LCD skärmen var bättre. Så nu disktuerar vi inte det utan köper LCD helt enkelt och inget annat.

Be Sociable, Share!

9 thoughts on “Plasma vs LCD”

 1. Har precis börjat leta 42″ till vardagsrummet. Sneglat, nästan bestämt mig, på Pioneer men nu blir jag än mer konfunderad….

  Vad tusan skall man köpa för bästa bild/pris!?

  Har en 26″ LCD idag som skall förpassas till annat rum.

 2. hehehe..det här är den eviga debatten 🙂
  Det enda tipset jag har är att skapa dig din egen uppfattning om vad DU anser är bäst. Titta noga och jämför och köp sen. Själv så har jag släpat 3 olika LCD mellan hemmet och butiken innan jag tillslut blev nöjd med en 42″ Panasonic plasma.

 3. Idagsläget väljer jag Plasma framför LCD för att det är en naturligare och mjukare bild. Dessutom finns ju färgen svart, och inte grå som på en LCD.
  En polare gick och skaffade en 40″ Samsung 1080P LCD härom veckan med 100/120 Hz teknik. Den fick ju t.o.m. Star Wars 1 & 2 (inte 4 & 5) att se riktigt plastig och cheesy ut, nästan lite Glamour över det hela.

  Men Plasman är snart omsprungen av LCD’n, men den dagen är inte här och nu!

 4. Var förra veckan hos en mera seriös affär och gämförde med egna ögon och färgerna på LCD är fortfarande plastigt om man gämför med Pioneer Plasma Tv.

  Dagen då LCD springer om Plasma har inte kommit än fast LCD har blivit klart bättre senaste taget.

  Kanske dags att skaffa nya glasögon 🙂

Leave a Reply