Ny telefon, den här gången en Sony Ericsson P1i

Vad är nu det här för telefon, jo, detta är troligen det som Sony Ericsson P990 skulle ha varit från början. Det är alltså efterföljaren till P990. Den är mindre, smalare, snyggare och känns väldigt mycket smidigare att ha i jeans fickan, för min del är detta en av dom största anledningarna till att jag uppgraderade. Det verkar som att allt som fungerade på p990 fungerar i P1:an så som program och tillbehör. De fungerar i stort sett på samma sätt så uppgraderingen är väl inte jätte stor precis.

Den är märkbart snabbare och verkar inte alls ha problem med att ha en hel hög program igång samtidigt. Gjorde man samma sak på p990 så fick man efter ett tag felmeddelande när telefonen var tvungen att stänga av programet för frigöra minne. När jag blev stressad började alltid min p990 jävlas med mig, det var då jag märkte att det tog en mindre evighet innan addressboken kom fram och att den var allmänt seg. I jämförelse känns p1an mycket snabb och rapp, men den är inte så pass snabb att man skulle kunna säga att den är tillräckligt snabb.

Är något sämre då? Ja faktiskt, kameran. Det är en 3.2 mp kamera, men den är så seg att varje gång jag vill ta en bild är ögoblicket förbi när den väl vaknat. Hinner den väl vakna så tar det så lång tid från det att man tryckt på knappen att folk börjar gå iväg. Så man får en suddig bild på någon som håller på att lämna rutan. Riktigt kasst. Men när den väl tar en bra bild så är dom riktigt bra.

 Hade det inte varit för att Vista klagar på någon drivrutin som inte finns på Sony Ericssons sida till P1an så hade jag lagt upp bilden här. Nu går alltså inte det, sätter jag mobilen i filöverföringsläge så är bildkatalog tom?! Försöker jag skicka över den genom bluetooth klagar telefonen över att min dator vägrar.

Men efter lite pillande så fixade jag det ändå, här är en bild tagen på väg till jobb imorse.

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Ny telefon, den här gången en Sony Ericsson P1i”

  1. Jag är sådär nöjd faktiskt. 440 h standby är bull.. lite seg, lite buggig. Hade hellre gått på N95.

    Funkar dock fint att köra Wayfinder, numera hittar jag överallt!

  2. Tjena Oskar!

    Ja, jag var nyfiken på hur du trivdes med din. (Förutsatt att du är min gamla arbetskamrat Oskar)

    Du har väl ett “all you can eat” data abbonemang, för oss andra kan wayfinder bli lite dyrt i och med att den laddar ner kartorna hela tiden. Det är där Tomtom kommer in i bilden 🙂

Leave a Reply