Konsekvenser av att pressen behöver artiklar

Fågelinfluensan, det skrevs spaltmeter om hur vi alla skulle dö? Ca 150 människor dog, jämför det med vanlig influensa som tar en halv miljon människor varje år. I och med att pressen skapade en hysteri fick 200 miljoner fåglar sätta livet till.

Fåren i Australien, helt plötsligt skulle ull från australien bojkottas för att djuren plågades. Stora svenska kedjor som H&M slutade köpa ull. Bojkotten blev verklig, och ett stort problem för den Australiensiska ull tillverkningen. Man gjorde ingreppen för att skydda mot flugangrepp. Visst, inte helt humant att inte använda bedövning osv, men att sluta med det och låta fåren lida av flugangrepp är långt värre och fåren får då lida långt mer.

Miljön, hela miljöhysterin är i många fall något media hittat på. Det finns te.x inga vetenskapliga bevis på många av dom saker som påstås. Till och med de flesta påstående saknar vetenskaplig grund. Vi alla har väl sett bilder på stora isflak som åker ner i havet och så säger man att POLARISARNA SMÄLTER – SPRING FÖR LIVET! Faktum är att i alla tider har det sett ut så på våren. Storleken på isen har också i alla tider varierat. Man passar även på att säga att vattennivån höjs av att isen smälter, medans det dock finns bevis på att det är landmassorna som flyttar på sig och inte vattnet. Till detta skapar man en miljardindustri och alla måste börja tänka miljö, tänker du inte miljö blir du utfryst. Jag skulle vilja se hur det går för den politiker som säger, nä jag skiter i miljön tills det finns bevis på vad som orskar problemen så vi satsar på rätt sak istället för att panik fixa allt. Även länder som precis börjat få industri och kanske till och med el för första gången. De måste ha ren och miljögodkänt bränsle. Fast än att den sortsens bränsle är så pass dyr att vi i västvärlden inte använder den. Det finns förslag om att Afrikas elförsörjning ska komma från solen. Jag skulle vilja se en aluminum fabrik som drivs på solpaneler, lycka till.

Bilar måste vara extremt rena, fabriker måste minska produktionen för att inte växthusgaserna ska flippa ut. Sen visar det sig att 40% av alla växthusgaser kommer från kor som fiser. Nä, nu får vi nog ta och stanna upp lite och tänka efter innan vi agerar och inte tvärt om som vi gjort hittils.

Här är bara några exempel, frågan är om journalisterna känner något ansvar, det tror jag inte.

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Konsekvenser av att pressen behöver artiklar”

 1. njae Zulan… jag brukar vanligen hålla med dig men här vetifan om du inte är ute och cyklar (och det vet vi ju att du gillar =)).

  Visst, jag kan hålla med om att det kan bli en hysteri utan vett (aftonbladets kampanj var ju tröttsam) men det är väl inte fel att allmänt tänka att man ska hushålla med resurserna?

 2. Nä, det är helt sant. Inte heller är det bra att bara spruta ut gifter i luft och natur. Men att ljuga och förvränga det hela för att skapa rubriker tycker jag är oansvarligt.

 3. Måste säga att det du skriver Zulan är det bästa jag läst på länge.

  Klimatet har alltid förändrats och kommer alltid att göra det.
  På den plats jag befinner mig har det varit alltifrån istid till tropiskt klimat vad jag vet.

 4. Tja.

  Om vi kommer ihåg historia lektionerna från mellan stadiet så fick man lära sig följande saker:

  Bronsåldern hade vi klart mycket varmare klimat i Sverige än vad vi har idag. Järnåldern hade vi kallare klimat.

  Fakta är följande:

  Under medeltiden så hade vi ungefär +2 grader varmare i medel temperatur än vad vi har idag.

  Under 1500 talet så blev det kallare och detta medföljde att Vikingar kolonin på Grönland inte kunde överleva och dog ut.

  Kallast hade vi det under 1600 talet då det vände och blev varmare igen.

  Tittar man på dessa fakta så är växthus effekten fortfarande en teori som är intressant men det är fortfarande inte belagt att det är det som påverkar temperatur uppgången just nu…

  Allt annat tjafs är Politik……

Leave a Reply