Kallt, dumt och såg nog ganska roligt ut

Vi håller på att kakla om i köket. Ingen lätt uppgift för någon som verkligen har tummen mitt i handen när det kommer till sådant. Har sökt lite på nätet om hur man ska göra och fått lite tips. Men till en början så ska man ju hugga ner det gamla och lite av det arbetet gjorde jag i går kväll. När jag var klar så samlade jag ihop lite skit en plastpåse och skulle slänga det, på vägen mot dörren märker jag att det läcker lite grus och puts och annat från påsen. Samtidigt kommer jag på att jag inte har några nyklar på mig eftersom jag inte har några byxor på mig. Jag står och tvekar i dörren, ska jag chansa på att dörren inte slår igen eller ska jag gå in och hämta nyklarna. Jag visste inte var jag skulle sätta påsen för det regnade och den var så tung att jag var tvungen att hålla under den. Så jag ville gärna sätta ner den i det blöta. Inte heller ta tillbaka påsen in igen och grusa ner hela golvet ännu mer. Nyklarna och byxorna var i vardagsrummet, en bit in med andra ord. Dörren står vidöppen, blixtstilla. Jag ska inte mer än 4-5 meter bort. Jag beger mig ut, slänger påsen och hör dörren slå emot dörrkarmen och hur sen dörren låser sig. Fan, i detta läge var det jävligt korkat att inte ens tagit på mig skor. Där stod jag i regnet, i kalsonger, en t-shirt och…. Nä, just det, absolut inget mer. Det blåser, det regnar och är allmänt jävligt kallt. Fötterna blir snabbt kalla. Jag kollar ifall den andra dörren är öppen men icke. Jag kollar källardörren men ingen tur där heller. Grabben ligger och sover på ovanvåningen, tänk om han vaknar. Frugan var på jobb och skulle komma hem om ca 30-45 min. Samtidigt som denna tanke slår mig så kommer jag ihåg att hennes nycklar var där hemma, jag hade sett dom när jag kom hem. Så hon har alltså inga nycklar. Men hon har kanske ett par extra nycklar hoppas jag på, inte helt omöjligt eftersom hon använt dom för bara några dagar sedan.

Jag sätter mig i uterummet och sätter på den lilla värme fläkten, en ca 2dm bred och 1 dm hög grej. Sätter den på max men det värmer inte mycket. Pekar den rakt mot mina kalla fötter och hoppas att frugan kommer snart. Efter 10 minuter så kommer jag på att porten är låst och hon har ju eventuellt  inga nyklar. Då kommer jag inte att höra när hon kommer och hon kommer troligen stå och knacka på fönstret till huset och det kommer inte jag höra det heller. Så jag flyttar in i bilen som står precis innanför porten, tar med mig fläkten eftersom nyklarna till bilen är i huset. Jag kan inte stänga dörren på grund av att då hör jag kanske inte att hon kommer samt sladden till värmaren. Det regnar in och är allmänt otrevligt. Så jag bryter upp porten och sätter dörren vidöppen och går tillbaka till uterummet.  Efter ca 1 timme kommer hon, ganska rädd undrar hon vem fan som sitter och röker i uterummet. Ut kommer jag med hennes jacka om mig som jag hittat i uterummet och inget mer. Jackan är på tog för liten och är egentligen en kortare rock, men på mig känns det som en bomber jacka eller något. Hon trodde jag rökte för att det kom ett litet orange sken från värmaren men det har jag slutat med för många år sen.

Hon har inga nycklar men hon har sin biltelefon. Vi ringer min farsa som har ett par extranycklar så han får komma och rädda oss. Lite Robbinson känsla var det allt att sitta där i regnet och frysa.

Be Sociable, Share!

3 thoughts on “Kallt, dumt och såg nog ganska roligt ut”

Leave a Reply