Installera softcams på gemini dreambox image dm800 – mgcamd bland annat

Eftersom Gemini tagit bort alla softcams från deras plugin servrar så är det lite meckigt när man vill installera softcams som mgcamd, cccam, oscam osv. Jag brukar vanligtvis använda Tunisiasat men deras server har varit nere på sistone. Men jag har hittat ett alternativ och så här gör du.

Ladda ner den här filen! (gp-cam-feed_0.3_all.ipk)

FTPa in den i rooten på din dreambox, dvs / katalogen.

Gå sedan till menu -> Setup -> Software management -> Install local extension -> Internal Flash -> Install extension -> och installera “gp-cam-feed_x.x_all.ipk”

Starta om din box och nu hittar du softcams under Blue Panel -> Addons.

 

Be Sociable, Share!

36 thoughts on “Installera softcams på gemini dreambox image dm800 – mgcamd bland annat”

 1. Tjenare, Jag använder din genimi image till min 800 clone och får inte detta plugin att fungera. Det installeas utan errors men jag kan inte komma åt det efter reboot.

  1. Du tittar nog bara på fel ställe, det ligger inte där det brukar och just nu har jag ingen dm800 att kolla det på. Men leta igenom menyerna lite så hittar du det.

 2. hej zulan, förlåt att jag frågar så mycket men om jag laddar ner din softcam och använder FTP och sen lägger in den på rooten? sen startar jag om boxen och lägger in hacksat genom FTP och sen går till blue-panel… och aktiverar scriptet , borde kanalerna funka på min dreambox då ? har som sagt bara nya gemin , softcamen och hacksat i boxern då ;)borde ju funka ???

  1. Ingen fara, fråga på. Lite syftet med hela bloggen 🙂

   Man måste starta om boxen efter hacksat scriptet har kört också. Men sen ska det fungera. Det var ett tag sen jag provade men då var det i stort sett inga av våra svenska kanaler det fungerade med.

 3. tjenis 🙂 hittar inte mappen dvs ? tror jag har gjort allt som står, hittade och instalerade på boxen men hittar inte addons ? var ligger blue-panel ?

 4. Hej!

  Denna har fungerat tidigare men provade att installera om en DM 800 HD box men det dyker inte upp några cams längre?
  Något förslag? Behöver installera MGcamd samt config för detta. Har provat Tunisat addon manager 2.1 samt 3.0 men det fungerar dåligt vad det gäller config delen.

  //J

 5. Hej kan inte lägga in image i min dreambox 800HD pvr klon, håller in Power knappen får upp ip sen skriver jag in den i firefox men startar inte med uppgrade?? finns det annat sätt el vad göra?

 6. Hej, jag har en original DM800SE v2 och jag installerade mgcamd på det sättet du beskrev. Dock kan jag inte hitta den efter installation. Det finns ingen addon alls under min bluepanel. Har du något tips på hur jag hittar mgcamd efter installationen?

 7. Ingen som kan hjälpa till med detta? Har en DM800HD SE v2 med 4.0.0 firmware och kan inte installera mgcamd på boxen. Har provat flera olika, men inget händer när jag installerar. Provade även att installera Tunisiasat addons manager, men det gick inte heller. Nu vet jag inte vad jag ska göra…

   1. Hej Zulan, alltså när jag kör installationen säger den typ att 1 paket har installerats med 0 fel men sen händer inget mer. Om jag installerar något från server, tex VLC player, får jag frågan om jag vill starta om boxen efter installationen. Provar jag att installera mgcamd igen står det att 0 paket installerats. Jag har även haft problem med att det inte går att installera från server, flera olika addons som inte fungerar. Tex ett gui för att ändra lösenord till boxen.

     1. Installera den via telnet, eller vad menar du med starta? Telnet kan jag nå den via, det är inga problem. Har även provat att installera via DCC, och den säger att den installerades men inget installeras. Kan det vara så att Dream Multimedia lagt in spärrar i mjukvaran för att förhindra installation av cams? I värsta fall får jag väl flasha om boxen till OpenPli eller annat, men jag vill helst ha orginal fw…

 8. Testade via Webadmin-interfacet, funkade inte heller. Fick följande felmeddelande: Ipk: Installing newnigma2-camd-mgcamd1.35a (1.0-r2) to root… Collected errors: * satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for newnigma2-camd-mgcamd1.35a: * newnigma2-camd-mgcamd-config (>= 1.23) * * opkg_install_cmd: Cannot install package newnigma2-camd-mgcamd1.35a. Säger mig ingenting…

   1. Hej, det var inte länge det roliga varade. Funkade fin-fint ett tag, men i dag när jag startade boxen så kraschade mjukvaran. Varför vet jag inte… Nu kraschar den varje gång den har startat upp, och startar om bara för att krascha igen. Har inte gjort något speciellt, och den funkade utmärkt fram tills idag. En fråga dock, feter att jag flashade imagen första gången så har den frågat om jag vill installera uppdateringar. Ska man göra detta?

 9. Ok, ska prova att flasha den mjukvaran I stället. Vad menar du förresten med att jag inte kör original mjukvara? Jag har en original box köpt I Sverige som borde ha levererats med original mjukvara. Jag körde en uppgradering av mjukvaran till 4.0.0 som är senaste enligt DMM (Release 4.0.0 from 17.07.2013). Menar du att detta inte är original mjukvara? Hur som helst, jag provar att flasha den du rekommenderar och hoppas det löser mina problem.

Leave a Reply