Facket

Är du med i facket? Jag har varit med i facket ända sen jag började jobba. Kan inte säga en ända sak som jag känner jag har fått ut av det förutom mindre pengar i kassan. Det ska ju finnas fördelar som billigare försäkringar och liknande, men jag har hittat billigare på egen hand. Någon hjälp vid strul med arbetsgivare har jag inte fått eller eftersökt. Har jag missat något? Vad mer är fördelen? Vad mer får jag för mina 300kr i månaden?
Idag ringde jag och sa upp mitt medlemskap, A-kassan ska jag fortsätta att vara med i.

Är du med i facket? Svara i min poll.

Be Sociable, Share!

7 thoughts on “Facket”

 1. Intressant ämne, själv är jag med i facket men har också funderat på gå ur.

  Min oro är dock om jag blir arbetslös/sjuk kan man då inte få lite extra i plånboken via fackets försäkringar? tyckar att du Zulan gjorde rätt som är kvar i a-kassan.

 2. Jag har en inkomstförsäkring som kostar mig typ 20kr i månaden som ger mig full lön så länge jag har a-kassan, eller var det 80%, ah jag kommer inte ihåg. Ganska mycket billigare än dom 300 jag betalar till facket idag. Annars är det en ganska bra poäng och det första dom sa till mig när jag ringde och sa upp medlemskapet.

 3. Jag är med, mest för att alla andra på jobbet (cirka 100 st) är med i facket.
  Tjejens fack ger henne och nu mig med hemförsäkring iaf.
  Fast när det strulade mellan henne och hennes arbetsgivare. Fick hon någon hjälp av facket då?
  NEJ, det där får ni lösa själva svarade de.

  Jag menar, de flest är väll med i facket för att känna att de kan få hjälp av någon om det skulle skita sig på jobbet.

  Hon blev nämligen sjukskriven och kunde inte jobba under hösten. Men hennes arbetsgivare satte henne som “tjänst ledig”.
  Grrrrrr

 4. Well, hade samma tankar.. Tills de la ner kontoret.. Eller jag gick med i facket typ 6 månader innan.. Fick vänta ett halvår tills jag kunde plocka ut maxersättning..

  Det var farsan som fick mig att gå med i facket igen genom argumentet: Visst det är för det mesta ofarligt att gå ute på stan, men nångång kan det komma någon buse som vill bråka.. Vill du vara själv då eller ett gäng?

  Sen att man via mitt fack SIF har inkomstförsäkring som ger mig typ 24k innan skatt om jag blir arbetslös är ju ett plus i kanten. Men det är dyrt med typ 600 spänn i månaden..

 5. Jag tecknade en inkomstförsäkring genom Insplanet för att tecka just det här. Dom har lite olika grader av skydd, men det som är så bra är att man kan välja den lägsta graden, dvs den billigaste under det första året som försärkingen inte skyddar dig. Det är alltså precis som hos a-kassan. När du sen kommit undan hur billigt som helst under ett år så bara ökar man på försäkringen till det skydd man vill ha när den väl börja gälla. Nu kostar det mig 33 kronor i månaden.

  https://www.insplanet.com/forsakring/jamfor/inkomstforsakring.asp?insTypeId=23

 6. Tjenare gottfolk, facket är vad vi gör det till. Om inte medlemmarna är på barrikaderna så kan vi vara säkra på att det inte händer mycket bra saker. Vi har gjort ett försök att få det bättre genom att stödja en avskedad kille i Gävle som blev kickad för att han var ett bråkigt skyddsombud. Skriv gärna på insamlingen nedan är ni hygglo.

  —–
  Uppsägningen av bussförarnas huvudskyddsombud i Gävle är en attack mot hela fackföreningsrörelsen. Att bussförare pressas till tuffare arbetsvillkor kräver en fackförening som vågar säga ifrån, inte mer tystnad och rädsla. Om uppsägningen av en fackligför
  —–

  Skriv under och läs mer på adressen:
  http://www.namninsamling.com/Gefleupprop

Leave a Reply