Review av Jays a-jays four för iPhone

Jag tycker att hörlurarna som kommer med iPhonen är helt ok, men de passar inte riktigt mina öron, de sitter inte så bra och åker ut efter ett tag om man rör på sig. Jag köpte ett par Q-jays för några år sen som jag skrev om här http://www.zulan.se/datorer/horlurar-till-iphone-eller-vilken-mobil-som-helst/#more-942 jag gillade dessa men det tog inte lång tid innan de små sytrådarna till kablar började glappa. Efter det köpte jag inte några nya och när jag nu tyckte att iPhone lurarna inte riktigt dög tänkte jag att jag borde kanske köpa ett par jays igen. Sagt och gjort, jag beställde ett par A-Jays four för iPhone.

Till mina gamla Q-jays tror jag att jag fick 2 olika öronpluggar. Till de nya a-jays fick jag 5. Inte en enda av de 5 passar speciellt bra på mig. Detta var inget problem på q-jaysen. Mina gamla satt faktiskt riktigt bra fast än att hade man dom i under väldigt lång tid kunde det bli lite jobbigt. 5 minuter är jobbigt med a-jays. De minsta är på tok för små och storleken över det för stor.

De vassa kanterna som man tydligt kan se på bilderna skrapar och stör, man måste skruva in dom på helt rätt sätt för att de ska sitta ok. Bra sitter de aldrig. Ljudkvaliteten är om något ännu sämre än iPhone orginalurarna. Har läst tester som säger att ljudet är helt ok eller till och med riktigt bra, jag fattar inte vad de har för referenser alltså, för ljudet skulle jag klassa som skit.

Vad är då bra med dom? Jo, sladdarna, de trasslar sig verkligen aldrig och man får känslan av att de kommer hålla långt längre än vad mina gamla Q-Jays klarade av. Men det kanske är för att jag inte kommer använda mina nya a-jays :-)

Jag fortsätter nu mitt letande efter ett par bra hörlurar till iPhonen. Dessa säljs förmånligt på blocket om inget annan ger ett tillräckligt bra bud innan jag blir färdig till lägga ut dom.

 

Be Sociable, Share!

6 Responses to “Review av Jays a-jays four för iPhone”


 • Johan H. Hummerhielm

  Har du hittat några andra du kan rekommendera?
  Min SE MW600 drar så mycket batteri så försöker hitta ett slad-alternativ.

 • Johan H. Hummerhielm

  - uppföljning -

 • Hej Johan!

  Jag började leta efter ett par nya hörlurar och tänkte att det viktigaste för mig efter att ha haft dessa är att de är bekväma. Jag bestämde mig till sist för ett par Sony MDR-EX510LP. Den saknar dock mikrofon men det fick gå. Dessa sägs vara ett av de mer bekväma på marknaden och skillnaden är väldigt stor, dessa är mycket bekväma och jag är nöjd med mitt köp. Ljudkvaliteten är också några snäpp högre än a-jaysen.

 • Aha!
  Tack för tipset.
  Det är dessa du menar?

  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=839563

  Jag letar efter något under 500-lappen, helst under 400 kr, men det är alltid kul när folk prövat produkterna själva.

  • Yes, det är precis dom, men om man kollar lagerstatus så får man känslan av att de har utgått och troligen ersatts av något nytt.

   Nu ska man ju inte dra alla över en kam, men jag kommer ju inte köpa fler jays, men det finns kanske andra Sony som också är bekväma. De har ju hörlurar i alla prisklasser.

 • Tacksam för dina råd!
  Ska försöka satsa på ett par Sonys iaf, oavsett!
  Tack!

  / Johan

Leave a Reply

Polls

Är tv-spelens tid förbi eller dags att köpa nytt?

View Results

Loading ... Loading ...

RSS CoolStream.se

 • Rädda/rescue/emergency för coolstream trinty/tank
  Så här räddar du din coolstream trinty/tank om den inte vill fungera. Ladda ner filerna för tank här och för trinity här. Packa upp zip filen och lägg filerna i rooten på en usb sticka. Koppla usb stickan till boxen … Continue reading →
 • Mitt webbgränsnitt är på tyska?
  Per default blir webbgränsnittet på coolstreamarna på tyska. Detta är enkelt att fixa, så här gör du. Surfa till boxen http://192.168.x.xxx. Tryck på Einstellungen högst upp i menyraden. Välj nu webserver till vänster. Ändra nu Sprache till: English eller vad … Continue reading →
 • Prissänkning och PiP
  Nu har man sänkt priserna på Coolstream Neo2 hos både Zulanit och dreambox.se. Utöver det så har man nu fått igång den efterlängtade PiP funktionen som fungerar riktigt bra i den senaste reloaded imagen. Kan inte se att någon annan … Continue reading →
 • Installera mgcamd 1.35 på original imagen
  Om du valt att köra original imagen till din coolstream så finns här ett enkelt sätt att få in mgcamd. Ladda ner scritpet till din pc dator här. Packa upp filen, och öppna katalogen. Där hittar du en fil som … Continue reading →
 • Hur återställer man en död coolstream Neo2 twin tuner? – Rescue
  Det är lite nytt förfarande när man räddar en Neo2 jämte mot Neo och Zee. Så här gör man. Du behöver en USB sticka formaterad till FAT32. Ladda ner system.img och kernel.img och lägg dom i en katalog döpt till … Continue reading →

Användare just nu