Ny firmware till Sony Ericsson P990 – 070410

Som jag tidigare nämnt kom nu äntligen firmware uppdateringen. Blackberry connect 3.45 fungerar inte längre, men det var väntat. Det har krävts en ny BB connect varje gång det kommit en ny uppdatering. Jag kan inte förstå varför inte Sony Ericsson bara bundlar BB connect i firmwaren. Hellre det än det gamla slitna golf spelet. Det första man märker som är nytt är att det finns en “progress bar” som visar hur långt i boot processen telefonen kommit vilket är bra eftersom den tar sådan tid på sig, snabbare boot är tyvärr inget jag märker av. Menyerna är mycket snabbare än innan tack vare att menyanimeringarna är av per default men går att sätta på i kontrollpanelen. Opera, dvs webbrowsern är uppdaterad och är nu mycket mer stabil. Man kan få mycket högre ljud ur högtalaren vilket är ett stort plus tycker jag. Autofocus verkar bättre.

Be Sociable, Share!

21 Responses to “Ny firmware till Sony Ericsson P990 – 070410”


 • Jag tänkte bara tipsa om en backupfunktion som faktiskt fungerar: kolla in zyb.com. Synkar över nätet och verkar hel OK.

 • Ja, jag har faktiskt testat det och det fungerar fint.

 • Hej! Hittade denna web tack vare artikel i CS. Tack för det! Hur får man reda på att en ny uppdatering finns till telefonen om man inte vill koppla upp telefonen mha updateringstjänsten hela tiden? jag hittar inte det på deras hemsida. Dena uppdatering finns den även till M600. Någon som vet?
  MVH Roger

 • Hej Rogga!

  Jag vet inget annat sätt än att prova med uppdateringstjänsten. Det har ju blivit enklare, tidigare var man tvungen att ta ut sim kortet. Nu behöver man bara ta ut och sätta i batteriet igen, men jag skippar även det steget och det har fungerat fint hittils.

  Även M600 har fått en uppdatering, R6A16 heter den.

 • Tack! Då ska jag försöka trösta några till användare som har problem.

 • surfa på HotSpot med P990 fungerar bara en gång per HotSpot. Gång två man kopplar upp sig på samma ställe får man bara meddelande “Kan inte ansluta till fjärrservern http://……osv. Har besökt SE i Lund en gång i veckan i fyra månader nu och SE´s lösning på problemet var att bygga om sitt eget nätverk och sedan efter fyra månader säga att det fungerar hos dem. Men det fungerar inte någon annanstans och ingenstans i instruktioner finns angivet att nätverket skall vara specialbyggt. Skall jag nu slänga min P 990 i papperskorgen eller kan det finnas en lösning?

 • Hej alla P990-lovers!

  Fantastisk telefon, men hur kan man ha missat en sådan enkel sak som att flytta ut “skicka”-funktionen till vänster funktionsknapp när man skriver SMS och har luckan stängd (använder det yttre tangentbordet)?

  På epost och MMS dyker den upp, men inte på SMS, utan där får man gå in med höger funktionsknapp (där det står “Mer”) och sedan välja “skicka”.

  Otroligt konstigt. Har påpekat detta för en månad sedan, men inget hände med den nya fw som skrivs här om.

  Hade underlättat mitt liv mkt, en knapptryckning mindre och snabbare sms… :-)

 • Ja, dom har en del saker behöver putsas upp. Jag stör mig t.ex otroligt på att man inte kan få kalender alarm funktion att ringa och vibrera en gång. Istället så tjatar den tills man stänger av det. Mycket störigt.

 • Är det någon som har problemet med att alarmsignalen låter mycket lägre nu efter uppgraderingen? Har skruvat upp ljudet till max, men det låter ändå för lågt. Övriga signaler är ok.

 • Någon som vet ett program för att fjärrstyra P990 via PCn? Så man kan styra telefonen via datorn…
  MVH Roger

 • Det hade ju varit lite smidigt. Tänk så mycket snabbare man skulle skriva sms.

 • Har precis uppdaterat p990 samt laddat ner senaste BlackBerry 2.1.1.21 från SE. Tyvärr har jag inte fått igång BlackBerry delen efter mycket testande. Fick senare reda på att sonyericsson inte har någon utvecklad BlackBerry som funkar med denna p990 firmware.
  Så nu är man utan BlackBerry tills dom behagar släppa en ny version:(

 • Fick tag på en inofficiell version som fungerade fint:D

 • Apropå…Skriva sms snabbt… Sök på “SMS i datorn” på Telias webb. Telias program “SMS i datorn” är väldigt smidigt!!! Kostnaden hamnar på ditt mobilabonemang och de som svara på dina sms kan du styra till din e-post eller din telefon.

 • Har man telenor så har dom samma sak fast då får man 30 gratis sms i månaden.

 • KERN-EXEC 3
  Efter uppgraderingen så resulterar varje mail jag får pushat från Exchangeservern i ett KERN-EXEC 3 error..
  Mycket frustrerande. Har flashat den två gånger men samma resultat – !
  Någon som har några tips?? Hjälp!

 • Pushar du med Active sync eller blackberry? Jag har testat båda och inte haft några liknande problem. Om jag var dig skulle jag köra en uppdatering igen, även om det är samma firmware. Det nollställer allt, det går väl att göra en reset och få samma resultat men här har ju något gått snett så jag tror det blir bäst. Sen installera om push programet och prova igen.

 • Jag använder Active Sync.
  Har flashat luren två gånger , men får väl testa en till.
  (Tredje gången gillt..?)

  Läste någon post någonstans att man kunde stänga av MHTML för att bli av med problemet.. Jag har dock ingen aning om var eller hur eller varför heller för den delen.
  Tips?

 • Är du säker på att du har senaste active sync versionen? Jag körde också mot exchange och det fungerade perfekt, jag använde 2.012. Jag kan lägga upp den här till dig om du behöver den, men har för mig att jag fick den från SEs hemsida.

 • KERN-EXEC 3 problemet kan vara någon post som inte synkar korrekt(innehåller skräptecken etc). Testa med att synka en sak i taget (bara mail, sedan bara kalender etc) för att se vilken synk som krashar. Hade detta på en P990i med senaste firmware senaste Roadsync-programmet där det var kalender-synken som var boven.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Polls

Är tv-spelens tid förbi eller dags att köpa nytt?

View Results

Loading ... Loading ...

RSS CoolStream.se

 • Rädda/rescue/emergency för coolstream trinty/tank
  Så här räddar du din coolstream trinty/tank om den inte vill fungera. Ladda ner filerna för tank här och för trinity här. Packa upp zip filen och lägg filerna i rooten på en usb sticka. Koppla usb stickan till boxen … Continue reading →
 • Mitt webbgränsnitt är på tyska?
  Per default blir webbgränsnittet på coolstreamarna på tyska. Detta är enkelt att fixa, så här gör du. Surfa till boxen http://192.168.x.xxx. Tryck på Einstellungen högst upp i menyraden. Välj nu webserver till vänster. Ändra nu Sprache till: English eller vad … Continue reading →
 • Prissänkning och PiP
  Nu har man sänkt priserna på Coolstream Neo2 hos både Zulanit och dreambox.se. Utöver det så har man nu fått igång den efterlängtade PiP funktionen som fungerar riktigt bra i den senaste reloaded imagen. Kan inte se att någon annan … Continue reading →
 • Installera mgcamd 1.35 på original imagen
  Om du valt att köra original imagen till din coolstream så finns här ett enkelt sätt att få in mgcamd. Ladda ner scritpet till din pc dator här. Packa upp filen, och öppna katalogen. Där hittar du en fil som … Continue reading →
 • Hur återställer man en död coolstream Neo2 twin tuner? – Rescue
  Det är lite nytt förfarande när man räddar en Neo2 jämte mot Neo och Zee. Så här gör man. Du behöver en USB sticka formaterad till FAT32. Ladda ner system.img och kernel.img och lägg dom i en katalog döpt till … Continue reading →

Användare just nu