Ny Gemini3 image för dreambox 800 kloner

Det var ganska länge sedan det kom en ny image från Gemini, nu har det kommit en helt ny version och detta är en moddad version där någon annan har lagt upp en cam repository så du enkelt kan ladda ner cammar som plugin igen. Jag har inte fixat något med denna så mina kanallistor är inte här men det fixar man ju lätt med dreamset hur som helst. Men eftersom det är så struligt får många att få in mgcamd och liknande med den gamla imagen tänkkte jag inte ödsla någon tid utan lägga upp den som den är. Jag kanske kommer med en zulan moddad i framtiden.

Jag har inte riktigt koll på vad som är nytt, men den ser ny ut och det brukar ju räcka fint 🙂

Denna har även en ny bootloader, 76d.

http://www.zulan.se/downloads/Gemini3

OBS! Denna fungerar alltså inte till orginal dreamboxar.

Be Sociable, Share!

84 thoughts on “Ny Gemini3 image för dreambox 800 kloner”

   1. Den kommer inom kort. Jag måste göra en ny kanallista till den eftersom de uppdaterat sat positionerna, så thor är på 0,9 istället för 0,8. Förhoppningsvis hinner jag det i veckan.

 1. Hej, jag kommer inte in på min dreambox
  med root – dreambox, ändras lösen när man flashar
  eller är det nått annat strul ?
  jag har lagt in denna img.
  Mvh

 2. Wlan. får det inte att starta. när jag skall aktivera wlan så kommer kughjulen fram o det verkar gå segt som bara den.. till slut hänger sig bara boxen. har alltid funkat på alla andra images jag kört innan. vad kan vara broblemet och hur löser jag detta. har ingen lust att ha en tp-kabel igenom hela lägenheten.

  Har en dm800hd, sim201-ssl76d-Gemini3-iCVS-Image-dm800-20110204203827.nfi och usb wlanet är en d-link DWL-G122.

  1. Kan vara att det inte finns drivrutiner för den i den här imagen. Jag ska ta och testa min orginal dreambox USB sticka och se om den fungerar. Om inte så har vi nog hittat en bugg.

 3. Tja Zulan!

  Först och främst tack för en väldigt bra och intressant blogg/sida…

  Här kommer samma fråga som många andra… och den gäller Cammar: är Mgcamd samt mgcamd “config” inkluderad i denna? pack?

 4. Installerade mg camd 1.35 a r3 från listan Tunisiasat. Hittar inte var jag skall lägga i min newcamd.list samt mg conf. och allt annat. Har detta lagt sig på annat ställe än vad Enigma 2 gjorde?

 5. Ser i texten ovan att detta finns att ladda det med.
  Min fråga blir istället:
  Installerade mg camd + config samt newcs 1.67 + config.
  Lade in min newcamdlist, inte ett skit händer. Det jag ser är att när jag skall ftp:a till var/keys (newcamd.list) så växlar den över automatiskt till user/keys.
  Hjälp sökes om. Tack för en grym sida där man kan läsa om precis det en prylgalen mupp som jag gillar.

 6. Är det någon som fått detta att fungera? Jag sliter som ett djur med detta. Sedan har ju inte Tunisiasat sattelites.xml med nya 0.9 thor och 5.0 Sirius.
  Hur lägger jag in detta?

 7. jag har ett problem när jag installerar orginal versionen så händer det att jag kan inte sätta på min dreambox efter det står på dreamboxen error och att jag ska in i en hemmsida dm7020.com jag kan inte fixa min dreambox igen behöver hjälp att få den normal va ska jag göra

  1. Hej!

   Jag har provat några andra lite nyare men tycker fortfarande att denna är bäst. Men det ska väl tilläggas att jag inte har lagt ner jätte mycket tid på dm800 på sistone eftersom coolstream boxarna är så mycket bättre. Men hittar du något kan du väl höra av dig?

 8. Halloj!
  Hittade denna eminenta info när jag googlade efter image till min nya dm800. Är rätt kass på detta men har tidigare fått en dm500 att funka iaf;) Behöver iaf Mgcamd och har lyckats hitta och installera den från Tunisat. Men sen då? Hur kan jag välja att den ska användas? Tidigare kört Pli på min dm500 och där var det färre alternativ…

   1. Har faktiskt försökt flasha till Pli via webinterface men det gick inte alls. Provade olika images men fick bara upp att den var “invalid or too old”. Måste man flasha via dream up isf? Skulle helst vilja slippa flasha om igen, vill bara få mgcamd att dyka upp:/

    1. Det är på grund av att din bootloader är för gammal. Uppdatera den så kan du köra in openpli.

     Det är säkert så att mgcamd är installerat men inte rätt version. Jag vet ju fortfarande inte vilken image du har. Ett alternativ är väl att bara starta den från prompten via telnet.

 9. Missade, men jag har lagt in imagen som du länkar till
  2011-03-14. Gemini3 som ska ha bootloader 76d. Behövs nyare bootloader än så för att kunna köra Pli?

  1. Ah, men då så! Då är problemet löst, allt du behöver göra nu är att starta om boxen. Sen trycka blå knapp så hittar du CAM-Menu eller något i stil med det, en grön låda på översta raden. Där väljer du mgcamd.

   Om det fortfarande inte syns någon mgcamd där, så har du installerat fel, i tunisat står det GP3-cams, det är därifrån du ska ta mgcamd, om du tar någon annanstans så är den kompilerad för en annan image.

 10. Finns det fortfarande ingen ny image till dm800hd..??
  Uppdaterade mjukvaran idag, så efter man var tvungen att starta om den så kommer man inte in i oeset..! Presic när den är färdigladdad blir det grönskärm där det står typ: we Are really sorry… Bla

 11. …bla bla…. Flashade om den o allt funka som det skulle igen.. Men dum som man är så uppdaterade jag igen och det blev samma visa igen…!! Fuck.. Nån som har en lösning..???

 12. Japp… Och det funkar ju så länge man inte gör någon mjukvaru update..!! Så allt funkar ju nu igen som vanligt.. Fast utan uppdateringar.

 13. Hej kör denna imagen allt funkar bra förutom att jag inte kommer åt webif från datorns browser, har kontakt via ftp så nätverk funka, vad kan vara fel
  Tacksam för tips

 14. Hej,Jag har Dm 800 original till comhem,hur jag kan fixa alla kanaler om den här image fungerar inte för original Dm.

  Tacksam för svar.

 15. Hej Zulan,

  Om man som jag har både ViaSat och CanalDigital i listan Alla. Och sedan vill göra en lista för ViaSat och en för CanalDigital. Så är det ganska enkelt på gemini2 5.1 för då står det när man trycker OK på dosan vilken satelit kanalen tillhör. Då är det enkelt att lägga 0.8/0.9 i Canaldigital och 4.8/4.9 i Viasat-listan.

  Hur ser jag skillnad i gemini3?

  Annars fungerar allt helt perfekt.

  //Dreamis

 16. Tack Zulan. Ska testa ditt tips.

  En annan fundering som jag inte har löst och snart googlat ihjäl mig 😉

  Har hjälpt en kompis att intstallera Gemini2 5.1 på hans ny HD500 original box. Allt fungerar bra utom den fina flashiga dosan som är med. En gamal fjärr fungerar utmärkt. Vad ska uppdateras?? Image eller något annan mjukvara. Har gjort alla tester med fjärrkontrollen. Så som att kolla mot mobilens kamera lins, tejpat för ir ögat på boxen. Ställt boxen ganska långt från tv´n. Gjort tv´n strömlös så att det inte är den som stör, och sedan försökt att starta boxen. Men inget händer.

  Kan du bli min räddare 😉

  //Dreamis

 17. Ok! Viken image rekomenderar du att jag ska prova för att få igång fjärrkontrollen. Finns det någon nyare gemini till 500HD än den jag har provat?

  //Dreamis

 18. Hallå!

  Har en 800 clone med sim 2.01 och bootloader #76a. Och en geminiversion från 2010-07-21, tror det är Gemini2 5.0.

  Kan jag ladda in denna version utan problem? Är länge sedan jag uppdaterade och allt fungerar bra men vill ha en ny webif eftersom jag vill kunna använda iDreamX.

   1. Hallå!
    Tack för snabbt svar!

    Nä det är klar, problem kan man aldrig vara säker på att slippa. Det var mest om mitt sim 2.01 och bootloader 76a är ok med denna image. Är ett bra tag sedan jag höll på med boxen då den har fungerat utan problem, så har glömt det mesta om de olika sim- och bootloader-versionerna.

    Kan man förresten uppdatera bara webif utan att flasha om hela imagen?

    Ha en bra dag!

 19. En sista fråga bara innan jag ger mig på det.

  Hur är det med alla inställningar och liknande, typ bouquets och caminställningar? Sparas de eller måste man ta backup? Har läst lite olika på olika ställen. Förr i tiden körde jag Windows och då fanns det fina program att spara inställningar men nu med OS x är det lite värre.

  1. Kör in fuzion på macen eller installera windows via bootcamp. Jag har inte hittat några vettiga applikationer för mac.

   Men du kan klart ftpa in i boxen från din mac och hämta caminställningarna.

 20. Har nu testat att flasha via webgränssnittet i både OS x och Windows 8, men den verkar inte vilja ta emot *.nfi-filen. Har en Macbook jag ska testa ifrån också. Är detta något du har haft problem med?

 21. Tog nyss hem och laddade in denna image från dig.
  Sen tog jag hem en gp-cam tror jag den hette. Var vad jag fattade ett pack med flera
  Men lyckas inte hitta några kabel-tvkanaler. Har Canal Digitals kabel-tv och för stunden vill jag få igång boxen med orginalkortet.
  Har du en snabbguide, eller vet du om någon?
  Sen en annan fråga. Monterade in en ssd. Boxen formaterade om den, lägger den upp mappar med?

 22. Okej….lyckades inte hitta några kanaler igår i allafall med oscam. Måste man ha en cables.xlm även då? Förmodar det är så.

  Nu ikväll dock när jag drog igång boxen så fick jag upp felmedelandet code 0x1800f. Sen fanns inte Gemini3 bakrunden kvar å allt var svart. Samt att min tuner inte fanns längre?

  1. Det stämmer att du behöver en cables.xml men du bör redan ha någon sorts cables.xml och effekten brukar vara att man inte hittar alla kanaler, men några hittar man. Men hittas inte tunern så blir ger det klart effekten av att inga kanaler hittas.

   Tunern är väldigt känslig mot att sitta snett, det har hänt fler än en gång att den rubbats när man kopplat in den eller under frakt. Kolla det, annars är det nog en ny tuner som gäller.

 23. Hej! jo kan man få ut 1080P signal ifrån dreambox till tv jag få bara 1080i till tv?

  Hur många lnb huvuden kan man koppla till kina box Dm 800 Hd pvr ?

 24. Ok då vet jag 1080i

  Oh det var inte illa jag har 4lnb huvuden på min Toroidal T90 ska bara ha en till vart lite osäker om det gick på dreambox clone

  man tackar för en bra sida

  Med vänlig hälsning Icon

  1. Utan dreamup så behöver du bootloadern separat, jag har bara gjort det en gång och det var ett tag sen. Men ifrån minnet så bara flashade jag först bootloadern och sen imagen. Om jag startade om där imellan vill jag ha osagt.

 25. Hej !!
  Tack för den grymmaste bloggen om dreambox mm.

  Jag har haft din gamla image för klonerna..
  Där körde man in NEWCAMD.CONF på etc\tuxbox\config\ och NEWCAMD.list filen under usr\keys\
  Nu när jag tänkte köra med din nya image så vet jag inte vart de ska vara!!
  Har sökt lite här på din grymma blogg utan att hitta detta på ett smidigt sätt..
  Stod nåt om en guide. Men hittar inte den.
  Kan du hinta mig i rätt riktning !

  Tack för en riktigt grym blogg!

  /DJ

Leave a Reply