Mer om Dr-HD D15

Jag har lekt runt en  hel del med de nya dr-hd d15 boxarna. För att vara en så pass ny box är den verkligen stabil, jag kommer ihåg när coolstream och dreamboxarna först kom, de kraschade en gång i kvarten med vissa mjukvaror, speciellt dreamboxarna.

Bildkvaliteten är mycket bra, sämst i högen är helt klart är dreamboxarna, förstår inte varför de har så dålig bildkvalitet jämfört med de andra. Enkelheten att använda den här boxen är helt klart överlägsen alla andra boxar jag provat. Till och med när man uppdaterar mjukvaran till en ny version så tappas inga inställningar. Att spara ner sina inställningar för att flytta till en ny box eller helt enkelt bara ha som backup är hur smidigt som helst, några få knapptryckningar på fjärrkontrollen sparar snabbt ner det på en usb sticka. FTP fungerar men det känns nästan smidigare att bara använda en usb sticka tycker jag.

Kanallistor kan man skapa med några olika program. De är inte fullt så bra som dreamset-editor som jag brukar använda men den fungerar. NDFEdit heter den, min kanallista är inte helt komplett, men du kan ta del av den här.
ndfedit

En av boxens starka sidor är den superkänsliga tunern, så vill man ta in avlägsna sateliter är denna boxen en riktigt bra tillskott.

 

 

 

 

Be Sociable, Share!

20 thoughts on “Mer om Dr-HD D15”

 1. hur funkar hd kanalerna på denna box?
  läste att den inte är open source som t.ex dreambox?
  hur känslig är tunern?kan man få in astra 28E ???
  jag ska ju köpa en box men står o velar mellan denna o vu+solo.
  det enda jag ska köra är cccam och inget extra(sen ska den inte krasha så ofta)

  1. Hej, HD kanalerna fungerar ypperligt, inga problem med dom.

   Det stämmer, den är inte öppen som dreambox. Men om du inte kodar själv så spelar det kanske mindre roll. Det är iallafall inget jag tänker på.

   Jag har inget LNB som pekar mot 28e så jag vet inte. Men klarar du det med en annan box är jag övertygad om att denna fixar det.

   Jag har inte testat vu+ så jag kan inte jämföra dom åt dig 🙁

   Cccam fungerar fint på den och min har fortfarande aldrig crashat. Jag tror nog du kommer bli nöjd med en d15.

    1. NDFedit som jag skriver om ovan är en kanallists editor, jag antar att det är det du menar?

     Man laddar in en modifierad mjukvara, trycker på grön knapp och skriver in cccam uppgifterna så är du klar. Väldigt enkelt faktiskt.

 2. kommer med en massa frågor just nu för att jag är sugen på denna box(tunern ska vara grym)
  men om jag köper den genom dig kan du se till att updatera firmwire och cccam o allt sånt??
  har sökt en massa på google men hittar väldigt lite info om denna box, bara att den är ämnad för den ryska marknaden.

  1. Det är snarare så att mjukvaran utvecklas i Ryssland.

   Absolut, jag lägger in den senaste imagen till dig, där hittar du cccam. Sen kan jag lägga upp här när det kommer nya images. Då är det faktiskt så superenkelt att du bara lägger den nya firmwaren på ett usb minne, klickar på filen i boxen med fjärren så uppdaterar den utan att du tappar några inställningar. Det har jag inte sett på någon annan box.

    1. Jag använder inte dreambox control center så jag har inte försökt. Vad är det du vill control center ska göra?

     Jag har inte testat dreambox wifi stickor på den, de har sin egen sticka och har troligen inte drivrutiner för någon annan, men jag kan testa och återkomma om det ikväll.

  1. Hej, jag har inte testat att ftpa över c-lines utan jag har knappat in dom med fjärrkontrollen. Kan kolla och se ikväll. Det är inte omöjligt att den klarar av flera usb stickor, jag ska testa det med.

   1. Hej igen!

    Det gick inte med dreambox wifi sticka, men om du har en sån, så kan jag byta den mot en dr-hd sticka, så är det löst 🙂

    FTP funktionen i boxen är inte en ftp server utan ftp klient. Detta för att man ska kunna streama och ha sina config/backup filer på en NAS eller sitt nätverk någonstans.

   1. Du kan skriva in långt fler än 1 c-line. Vet inte ens om det finns en begränsning och kan inte kolla just nu, men det är många. Kan återkomma imorgon om jag kan hitta en begränsning på antalet.

 3. tjena zulan
  tror du man kan updatera transpondrarna om man lägger in en .cndf fil(ska vara nån transponder fil)
  laddade ner clarktech studios och skapade en fil med astra,hotbird,sirius.

  tror du det hjälper om man lägger in den??
  frågan som jag ställer är då hur man lägger in den??genom usb sticka???

Leave a Reply