Fixad dreambox 800 gemini 5.1 klon image för sirius / thor

Ni som har läst bloggen länge kommer säkert ihåg att jag släppte fixade images till dreambox 500, då för comhem men ändå. Allt var fixat med som kanallistor och annat. Imellanåt var dessa images ganska populära eftersom det helt plötsligt blev mycket smidigt att uppdatera eller installera sin nya box.

Nu, flera år efter det är imagesen tillbaka fast denna gång till dreambox 800 kloner (clone). Detta är en fixad Gemini 5.1 image med bootloader 76c vilket för tillfället är den absolut senaste. Den är skapad för sim 2.01, jag har inte testat den med något annat sim. Inte nog med det, jag har lagt in och sorterat alla viasat och canal digital  kanaler i finfina listor. Sen har jag tagit bort den gräsliga röda texten och ersatt den med vit fin vanlig text. Även hacksat finns i imagen, om den kör automatiskt vet jag inte, tror inte det. Men det är bara att köra den via den blåa panelen så har du ett gäng nya kanaler som du inte hade innan.

Den har mgcamd 1.35a installerad och klar. Allt du behöver göra är att ftpa din newcamd.list till /var/keys så är du klar. Använder du en annan softcam så installera den och konfigurera den som den ska vara.

Den är konfigurerad enligt standarden Thor på diseqc 1 och Astra4a eller Sirius som den hette tidigare på diseqc 2.  

Ladda ner den härifrån! (OBS! Något är fel med den här imagen, den crashar när man försöker gå in i nätverksinställningarna. Jag ska försöka fixa det ikväll eller imorgon och kommer då släppa en ny version.)

Be Sociable, Share!

51 thoughts on “Fixad dreambox 800 gemini 5.1 klon image för sirius / thor”

  1. Tjena Rob! Jag har tagit bort några av dom som var riktigt gamla men de flesta är kvar. Prova att söka efter dreambox 500 gemini så hittar du en del. 4.2 tror jag var den senaste jag la upp. Till viss del använder jag den fortfarande fast jag fixa med den lite så att den ska fungera med parabol istället.

 1. Tjäna Zulan
  Har du hunnit fixa 5.1-an? Sitter här och funderar om jag ska blåsa om min 800-an. Flagga när den är klar. Tackar på förhand för ett bra jobb med sajten. Var inne ett antal ggr och kollade dina tipps och trixx 😉

  Keep up the good work!!!!!

  1. Tjena!

   Jag kommer nog inte kunna fixa 5.1:an eftersom det troligen är en bugg i själva imagen. Det händer både på kloner och orginal boxar efter ett tag. Dock inte alla?? Hur som helst så behöver du inte sätta en statisk adress så kommer detta aldrig vara ett problem.

 2. Hallå Zulan! Har precis fått min dm 800c clone.
  Undrar om du vet ngn bra image för comhem.
  (Bootloader V76)längtar efter att få pensionera min 500.

  MVH Micke!

 3. King! Blir lite sugen på att köra sat, nu när du skriver om coolstreamen. Problemet är väll att man bor i en förliten lgh! Men men som sagt, nu har man en ny leksak att mecka lite med! Samtidigt så inser man att man är så jäkla sen med allt va dreambox har me att göra när man läser igenom din sida med inlägg från 06! Aja bättre sent än aldrig! Ha de bäst!

 4. Zulan, har hört att gemini 5.1 har problem med bildkvaliten. Att det ska vara markant skillnad om man istället kör dream elite . Något som du har erfarenhet av?

  1. Jag har inte kört dream elite, har hört att de har lagt ner utvecklingen av sina images men jag kan ha fel.

   Det är inte alls omöjligt att det är dålig bildkvalitet med gemini 5.1. För nu när jag kopplat in coolstream neo boxen som jag nämde tidigare så är det mycket bättre bild på coolstreamen. Kan vara det, men å andra sidan har jag inte märkt någon skillnad från de tidigare imagesen. Prova att köra in dream elite, det är ju snabbt och enkelt gjort.

   Glöm inte att skriva här hur det gick 🙂

 5. Ska berätta när jag testat själv, men ryktet säger att det kom efter 5,1 att man ska se stor skillnad mellan 5.0 till 5.1 men vi får se! Ere några problem att köra dream elite om du kör på en clon zulan?

  1. Det är jag helt övertygad om. Timebomben, som är problemet med orginal images i kloner ligger i själva drivrutinen de får från dream multimedia. Så du måste försöka hitta en fixad image till dream elite. Men det är inte omöjligt. Tror till och med att jag sett det någonstans.

 6. Tjo. Håller på lär mig dm800. Har fått igång kanaler
  genom SCAM men får inte fart på dom andra kanalerna.
  har ladda ner cccam 2.1.3 och cfg som jag har lagt in c line i var/etc/cccam.cfg och aktivera cam. vad gör jag för fel?
  är väldigt ny på detta och kan ytterst lite 🙁
  mvh

   1. Fick en fil av en random kille så ja skulle prova bara, inget jag skulle få behålla men iaf. fick bara ett namn på en server antar jag, som skulle klistras in bara i cccam.cfg. men de kanske inte funkar på det sättet.

    1. Ok, det finns ju faktiskt inget som bekräftar att servern fungerar då. Kan du pinga ip nummret?

     Du bör också ha lite mer saker än bara namnet på servern, där bör stå port, användarnamn och lösen. Du kan även prova att telnetta till ip och port för att se om servern svarar.

     1. -yes, har servernamn port anv-namn och lösen, allt står i följd efter C: …Jo servern svarar på ping så han verkar uppe måste vara jag som gör något fel. Jag vet inte vad telnetta är =)

     2. Uppdate – Har nu fått snurr på lite kanaler, men inte dom vanliga typ tv3, 5, 6.. det är viasat va ? men men det är väl upp till servern antar jag.

 7. Ok, då kan du skippa telnet. Det är nog lite överkurs ändå.

  Din box bör rapportera vilken satellit den är på. 4.8 är viasat och 0.8 är canaldigital men visst låter som du har fått in viasat. Har du signalstyrka på canaldigital så det inte är något så enkelt då? Men visst kan det även vara så att servern inte har canal digital.

  1. jo han visar 100% på både tor och sirius. aa men visst kan de vara server som inte ger ut viasat, troligast.
   Va använder ni för EPG? har pilla lite men min är tom. vet ej riktigt va man ska göra.
   tack för all hjälp.

 8. jag har ett problem när jag installerar orginal versionen så händer det att jag kan inte sätta på min dreambox efter det står på dreamboxen error och att jag ska in i en hemmsida dm7020.com jag kan inte fixa min dreambox igen behöver hjälp att få den normal va ska jag göra

 9. Hej
  Jag har bråkat med en 800Hd Clone som jag inte lyckades få igång, prövade en massa olika img filer och bootloaders etc men icke sa nicke….Tog därför ned Zulan img för klonade 800 och visst fick jag igång den men det gick inte att få in Mg camd efter många försök så gav jag upp där med. Hittade däremot en img fil DE-133du3PHONEIXdm800-20092010_sim1_2BL70_ocp_v2nfi och vips så fungerade allt med kanalsökningar etc. nu till mg camd, prövade med ipk fil men det gick inte utan hittade en smart funktion med att trycka först grön knapp och sedan på gul knapp, då hamnade man i en meny download managers och där fanns ett helt gäng cams att ladda ner inklusive mg camd full version laddade ner den och vips så var allt installerat, in med ftp och editerade newcamd list filen med de rätta cvs strängarna och vips så hade man bild med ljud inklusive HD kanalerna.
  Hoppas att detta kan hjälpa nadra med strulande clonar…..

  //Boxaren

 10. DE-133du3PHONEIXdm800-20092010_sim1_2BL70_ocp_v2nfi denna hittade jag inte ?
  Får testa Zulan´s istället då boxen väl kommer..

  Spänningen stiger och hoppas på en bra box.

  1. Ja, det finns en miljon images, den ene sämre en den andre. Jag försökte hitta en image som fungerade med en trådlös usb sticka och det var kanske 3/10 images som fixade det. Riktigt struligt, sen var det dessutom så att den som äntligen fungerade med usb stickan var kass på andra områden. Men jag fick nöja mig med det. Efter att ha testat de minst 10 imagesen så kan jag bara konstatera att gemini svn3 imagen som jag har lagt upp på bloggen är fortfarande bäst. Dock fixar den inte trådlös usb sticka, men då kan man ju köra en vonets istället, hör av er om ni behöver sådana.

 11. Fråga..
  Har denna image i min box allrussian-dm800se-02-01-2011, boot84 ,sim2.10
  Och skulle vilja byta till Gemini är det möjligt?
  Och var hittar jag en som passar min box ?

  Tack på förhand..

   1. Har flashat in denna men tycker motor setupen inte är vad jag vill ha då jag är van vid min gammla 7020 med en gammal gemini image..
    Har snurrat runt lite på en del forum och funnit att Peter pan har den gammla setupen kvar för motor installation men hittar ingen image för den till min clon box bör vara för en boot84 med sim 2.10.
    Så om någon vet var jag kan få tag i det så är jag evigt tacksam..

 12. Skall testa i kväll och se vad det ger..
  Då jag har en bra struktur på mina kanaler i min gamla box 7020
  Har du tips på hur jag tar backup på det och flyttar över dom till den nya boxen ?
  Samt även inställningar för motor om det går??

 13. Har flashat in denna men tycker motor setupen inte är vad jag vill ha då jag är van vid min gammla 7020 med en gammal gemini image..
  Har snurrat runt lite på en del forum och funnit att Peter pan har den gammla setupen kvar för motor installation men hittar ingen image för den till min clon box bör vara för en boot84 med sim 2.10.
  Så om någon vet var jag kan få tag i det så är jag evigt tacksam..

 14. Ok.. Hur då ? Samma som för flash av image eller ? Samt var hittar jag senaste bootloader?
  Och går det att installera annan image eller bara dom som är gjorda för den bootloader som ligger i boxen ? Menar eventuellt en image till en äldre bootloader ?

  Hoppas du hängde med på min fråga.

Leave a Reply