SSD disk, hur stor skillnad är det?

Jag har nyligen skaffat mig en SSD disk och jag är mycket imponerad. Jag har testat mer datorer än jag vågar erkänna. Med tanke på att jag jobbat med IT och drift i 13 år har jag testat det mesta. Jag har uppgraderat åtskilliga datorer och sett att man får ett litet uppsving här och där. CPU brukar inte ge någon större fördel tycker jag, minne är en bättre investering. Men SSD är ju en helt annan värld. Min gamla core 2 duo laptop har fått ett helt nytt liv. Aldrig någonsin har jag uppgraderat något som gett så här stor skillnad. Att kopiera en fil kanske inte går så mycket snabbare men allt går otroligt kvickt. Tänk då om man har en nyare snabbare dator, då kommer ju skillnaden bli ännu större eftersom systemet inte måste vänta på disken lika länge.

Windows bootar på kanske halva tiden, programen startar blixtsnabbt och hela systemet känns otroligt kvickt. Man kan säkert mäta och göra diverse olika benchmarks men vad spelar det för roll? Känns det snabbare så är det viktigare än att det på pappret är bättre.

Det finns många olika märken och varianter av chipset. Men sandforce är den som för tillfället regerar så det är ju en sådan man har 🙂

Jag blev så kär att jag tog hem några stycken till försäljning, så vill du ha en ta en titt här.

Be Sociable, Share!

One thought on “SSD disk, hur stor skillnad är det?”

  1. Kan hålla med om att SSD-diskarna är helt fantastiska. Min boot sänktes med nästan 2 minuter.

    Ett annat tips för att snabba upp datorn är programmet Soluto. Med Soluto kan du mäta hur lång tid din boot tar, men du kan även ändra och justera vilka program som ska hänga med i uppstarten.

Leave a Reply