OS X appar som gör livet lättare för en Windows användare

Nu är jag här igen, för andra gången har jag skaffat mig en Macbook. Jag jobbar inte som konsult längre och pillar inte på lika många maskiner. Det finns vissa saker jag aldrig kommer gilla med Mac. Exempelvis det faktum att enter är att döpa om i Findern, så jävla korkat rent ut sagt. Svårigheter att maximera fönster, eller fönster hantering rent allmänt. Att det finns vissa program som bara finns till windows, så som Notepad++, jag har inte hittat någon texteditor som är så bra som den. Just nu testar jag TextWrangler och den är väl ok. Onenote fungerar inte alls lika bra på mac (2016 Beta) som i Windows och där har jag valt att helt enkelt köra “anteckningar” appen. Styrkan är iCloud synden och enkelheten. Svagheten, enkelheten.

Det finns en app som jag faktiskt tycker är bättre på mac och det är FTP programet Transmit, det gillar jag skarpt.

Här är mina favoritappar så här långt:

  • Parallels –  så du kan köra en virtuell windows när det behövs.
  • Istat Menus – en sak jag gillar med mac är att den skalar av mycket information. En sak jag inte gillar med mac är att den skalar av mycket infromation 🙂 Istat visar system info på ett smidigt sätt.
  • Reverse Scrolling – Absolut supernödvändigt verktyg. Man scrollar på vad man på mac språk kallar för naturlig riktning. Fungerar ganska bra med pekplattan men riktigt uruselt med mus och scrollhjul. Denna lilla app fixar så du har båda på rätt håll.
  • Bettersnaptool – Fixar till den bristfälliga fönsterhanteringen i OS X.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply