Lite mer positiv till windows -> mac övergången

mac_vs_windowsJag skapade en lokal användare som hette Zulan när jag först startade datorn, jag satte sen macen i min windows domän och i min windows domän heter jag också Zulan. Jag märkte att just denna kombinationen inte riktigt var helt lyckad. Jag hade exempelvis ingen möjlighet att skapa en lokal kopia av min profil samt att access mot domänen var ganska slö, det kändes som att den timade ut hela tiden men ändå fungerade. Varje gång jag skulle ansluta mot något för fösta gången var det riktigt segt. Det kan vara därför jag hade dessa hängningar jag nämde i förra posten. Lösningen var att installera om, något som tog otroligt lång tid, jag bootade om maskinen och höll cmd-r intryckt, men av någon anledning behövde den ladda ner massa filer och det tog tid. När det sen var klart ser jag till min förvåning att den inte tagit bort något alls, så jag fick gör om det hela men denna gången formatera disken.

Jag loggade in med en admin användare istället och band ihop maskinen med ADt. Denna gången mappade den min hemkatalog helt korrekt och jag fick en liten shortcut till min “my documents” katalog på nätet. Nät access är väldigt mycket snabbare och den här fördröjningen när man accessar en nätverksenhet för första gången är borta. Nu har inte operativet hängt sig en enda gång och jag upplever datorn som mycket snabbare, nu är ju faktiskt os x mycket roligare att jobba med. Jag kunde inte söka nätverksenheter med den gamla os installationen heller vilket var otroligt frustrerande, men det fungerar nu. Så nu fortsätter utforskandet av os x i mer positiv anda.

Nu är det mer småsaker jag inte gillar, exempelvis när man deletar text så är den hur trött som helst, i windows deletar den enstaka bokstäver i någon sekund sen går den över till att ta bort hela ord. Jag har satt key repete rate i inställningarna till det snabbaste men det är ändå något jag saknar.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply