Fortsättningen på att fjärransluta till en mac osx

Jag skrev för ett tag sedan om min önskan om att kunna fjärransluta till min mac lika fint som med Windows. http://www.zulan.se/datorer/att-fjarransluta-fran-en-windows-dator-till-en-mac/ Jag körde splashtop ett tag som skrev, men efter någon uppdatering slutade det helt plötsligt att fungera. Den kunde inte hantera svenska tecken, dvs åäö och ibland så bara kopplade den helt enkelt inte upp sig. Det har kommit uppdateringar till den nu men jag tappade lite förtroendet för den. På vägen testade jag flera lösningar. Exempelvis PocketCloud som jag inte alls tyckte om, den fixade den enorma upplösning min retina skärm har, så det blev SUPER slött och min windows dator kunde bara visa ena hörnet av datorn åt gången. Det går säkert att fixa men jag tyckte hela lösningen var omständig och gav därför upp den. Jag testade även logmein, denna hade en klient de tog betalt för vilket jag inte vet om jag är beredd på. Hade den varit markant bättre, så visst, men så upplevde inte jag det. En fin grej med logmein var att det finns ett plugin in till google chrome vilket jag bra.

Det som jag alltid haft på min dator och använt för att supporta andra är Teamviewer, jag installerade teamviewer på macen mest för att kunna hjälpa andra, men nu fanns den ju där och jag använde den när splashtop inte kunde leverera. Det gjorde att jag nu till sist sitter och kör teamviewer och tycker faktiskt den fungerar riktgt bra. Jag kan enkelt kontrollera och skifta kvalitet mot prestanda och den ansluter blixtsnabbt. Det är heller inte ett extra program jag behöver installera utan något jag har på alla mina datorer redan. Skillnaden mot att köra den inbyggda VNC skitlösningen mot teamviewer är enorm. Sitter du och kämpar med VNC är det dags att prova något som fungerar.

Men i slutändan är det endå en stor avsaknad av Microsofts RDP, den är så överlägsen i sammanhanget att det nästan är löjligt. Apple måste göra något åt detta och ta bort den värdelösa VNC lösningen de lutar sig på idag.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply