Färden mot den perfekta datorn…

Mitt letande efter den perfekta datorn började med att jag skaffade mig en Macbook Pro 15″, ganska fullspäckad. Efter det hade jag en Windows Dell platta, en Dell Venue nånting. Ni får ursäkta men en jäkligt dassig platta med urusel prestanda. Sen köpte jag en surface pro 3 i7 med 8GB minne. Klart mer prestanda men ändå något som saknades. Jag installerade windows 10 beta på den och körde den i stort sett bara för att testa de nya releaserna, nästan en ny varje vecka men jag gillar inte iden av ett OS till både plattor och laptop. Det blir en hybrid som inte är riktigt bra på något med sina 12 tum och en mycket flitig CPU fläkt. 12 tum är för stort för en platta, den blir klumpig på något sätt och det går inte att använda den som en platta på det vis man kan med en iPad, mycket på grund av att gränsnittet inte är gjort för en platta, och när windows skiftar över till sitt helskärmsläge som då är gjort för plattor så ökar frustrationen ännu mer. Vilket skit i jämförelse med iPad. Som laptop är fläkten jobbig samt att den är väldigt sladdrig med sitt slappa tangentbord. Skärmen övertalade inte heller.

Jag börjar inse att jag inte gillar hybrid lösningar. Både när det gäller operativsystem och hårdvara. Jag gillar Windows 10 och tror den kan bli bra som ett dator operativsystem, fast jag tycker Windows är lite tråkigt, har suttit med Windows maskiner i så många år och tycker inte riktigt att de förnyat sig tillräckligt mycket för att tycka det är kul. Samt att jag inte gillar det sätt den förnyat sig på, att försöka vara en allt-i-allo lösning. När man då ser hur pass bra iOS är och OS X slipper dras med att vara något annat än ett datoroperativ så förstår man att ska man göra det rätt bra krävs det speciella operativ till de båda områdena.

Jag skriver det här på min min nya Macbook Pro 13. Känns mer rätt i storlek än 15″ och batteriet är helt fantastiskt. Håller verkligen en hel dag med relativt mycket arbetande gjort på den. OS X som nu är uppe i Yosemite på väg med El Capitan är snyggt och avskalat. Jag saknar fortfarande vissa funktioner från Windows men klart mindre än förra gången jag gav mig på att prova Mac. Den behöver nu ackompanjeras av en ny iPad eftersom jag har en riktigt gammal relik, iPad 3. Men det känns som att iPad 2 air har funnits ute lite för länge för att det inte ska vara värt att vänta på nästa. Vem vet, det viskas ju om en 12″ iPad. Kanske kan Apple göra det som surfacen skulle varit, kommer det en sån blir det nog en sån.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply